Κ19 υπό... εξαφάνιση

Πρωτάθλημα Νέων 10 αγωνιστικών απόφασισαν οι παράγοντες της Super League 2.

Στο προηγούμενο ΔΣ της Super League 2 είχαν εξεταστεί αρκετές προτάσεις σχετικά με τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος Κ19. Φαινόταν ότι οι παράγοντες των ομάδων θα κατέληγαν στη λύση των δύο ομίλων με γεωγραφικά κριτήρια και αγωνιστική περίοδο με τέσσερις γύρους. Το μεγάλο πρόβλημα είναι τα έξοδα μετακίνησης, έσοδα για να καλυφθεί η διοργάνωση δεν αναμένονται και η... λύση βρέθηκε. Πρωτάθλημα 10 αγωνιστικών!

Τη στιγμή, λοιπόν, που η δεύτερη τη τάξει κατηγορία χαρακτηριζόταν πάντα ως... αιμοδότης των εθνικών ομάδων, φέτος θα διοργανώσει πρωτάθλημα υποδομών στο οποίο ο πρωταθλητής θα δώσει συνολικά 12 αγώνες! Όπως αποφασίστηκε ομόφωνα, οι 12 ομάδες θα χωριστούν σε Νότο (Απόλλων Σμύρνης, Εργοτέλης, Λεβαδειακός, Παναχαϊκή, Πλατανιάς, Χανιά) και Βορρά (Απόλλων Λάρισας, Απόλλων Πόντου, Δόξα Δράμας, Καραϊσκάκης Άρτας, Κέρκυρα, ΠΑΣ Γιάννινα) και θα παίξουν δύο γύρους, ώστε οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου να κοντραριστούν (1ος Νότου - 2ος Βορρά, 1ος Βορρά - 2ος Νότου) στα ημιτελικά.

Την ίδια στιγμή η κάθε ομάδα της Super League 2 θα πρέπει υποχρεωτικά να έχει στην ενδεκάδα της τουλάχιστον... τρεις ποδοσφαιριστές που έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες ή που έχουν την ελληνική ιθαγένεια. Ο αριθμός αυτός πέρυσι ήταν ο διπλάσιος (6), ενώ οι μη αδειοδοτημένες έπρεπε για... τιμωρία να έχουν πάντα 7 Έλληνες στην ενδεκάδα.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep