Logo
Print this page

«Όταν σου υπαγορεύουν παίκτες, δεν είσαι τεχνικός διευθυντής»

Ο Ιεροκλής Στολτίδης μίλησε για την Ξάνθη, τον Ηρακλή και τη Super League 2.

Ο τεχνικός διευθυντής της Ξάνθης, Ιεροκλής Στολτίδης, μίλησε στο Metropolis 95.5 για την Ξάνθη, τον Ηρακλή και τη Super League 2.

Για τους λόγους που δεν μιλάει τόσο συχνά:
«Έχω χρόνια να μιλήσω, πλέον επέστρεψα επίσημα στο ποδόσφαιρο, είναι αυτό που μου αρέσει να κάνω και χαίρομαι που είμαι εδώ. Στον χώρο του ποδοσφαίρου το να είσαι ΄΄σκληρός΄΄ μπορεί να είναι κάλο κάποιες φορές, χρειάζεται να παίξεις λίγο ΄΄θέατρο΄΄ γιατί το χρειάζεται ο χώρος. Εγώ έχω πληρώσει πολλές φορές το ότι είμαι το…καλό παιδί. Οι άνθρωποι που είναι στον χώρο του ποδοσφαίρου, ίσως να έπρεπε να μιλάνε πιο συχνά, αλλά εμένα προσωπικά μου αρέσει να μιλάω με τις πράξεις μου».

Για τα χρόνια που πέρασε στον Ηρακλή:
«Ανδρώθηκα στον Ηρακλή, εκεί έγινα άνδρας μετά από 11 χρόνια που ήμουν στην ομάδα και πέρασα εκεί την μισή μου καριέρα. Είναι κρίμα πρώτα για την ομάδα και μετά για το Ελληνικό ποδόσφαιρο, η κατάσταση του Ηρακλή, ο οποίος συρρικνώνεται όσο περνάνε τα χρόνια και θα πρέπει να βρεθεί η λύση για μία βιώσιμη επιστροφή στην μεγάλη κατηγορία. Το ποδόσφαιρο είναι η ναυαρχίδα της ομάδας, και μπορεί να χάθηκε μία γενιά οπαδών του Ηρακλή με όλα αυτά που συμβαίνουν».

Για το αν του είχε γίνει πρόταση να εργαστεί στον Ηρακλή:
«Δεν είναι εύκολο να είμαι στον Ηρακλή, πρέπει να υπάρχουν οι προϋποθέσεις, οι άνθρωποι και ο άνθρωπος που να βάζει τα χρήματα στην ομάδα και να παίρνει σωστές αποφάσεις. Κάποιοι άνθρωποι που μπορεί να μην τους ξέρουμε κάνουν μεγάλη προσπάθεια και βοηθούν από το υστέρημα τους την ομάδα για να επιβιώνει. Κανείς επίσημα δεν μου ζήτησε να πάω στην ΠΑΕ, μόνο μία συζήτηση πριν δύο χρόνια είχε γίνει μία συζήτηση με τον Γ.Σ. και τον κύριο Θέο, αλλά δεν έγινε. Αλλά και ποιος να πάρει τηλέφωνο από την ΠΑΕ; Υπήρχαν άνθρωποι που δεν έχουν την δύναμη να τρέξουν την ομάδα».

Για το πόστο του τεχνικού διευθυντή:
«Αυτό που μου αρέσει πιο πολύ είναι το πόστο του Τεχνικού Διευθυντή και αυτό κάνω καλύτερα. Είναι μία θέση που έχει κόπο, αλλά όταν σου αρέσει κάτι, το προσπαθείς. Η έννοια του τεχνικού διευθυντή είναι λίγο θολή στην Ελλάδα. Πολλές ομάδες δεν έχουν, άλλες δεν έχουν με τις σωστές προϋποθέσεις, εγώ τώρα άρχισα και τα μαθήματα προπονητικής. Πήρα το UEFA A, για να με βελτιώσει πρώτα σαν επαγγελματία, αλλά και το γεγονός ότι μπορεί να με απασχολήσει μελλοντικά, γιατί είναι κοντά τα δύο επαγγέλματα, εγώ αποτελώ έναν συνεργάτη του προπονητή, είμαι στο γήπεδο κατά τη διάρκεια των προπονήσεων, δίνω τις συμβουλές μου αλλά ο προπονητής αποφασίζει. Δεν είσαι τεχνικός διευθυντής όταν οι ανώτεροι σου, σου υπαγορεύουν παίκτες, προπονητές».

Για να προσθέσει:
«Οι συνθήκες για τους προπονητές στην Ελλάδα δεν είναι καλές, εγώ χτίζω ένα περιβάλλον για τον προπονητή όσο γίνεται πιο ασφαλές και δεν είναι μόνο δύο ώρες της προπόνησης, έχει μεγάλο φόρτο εργασίας».

Αναφορικά με τη νέα αναβολή στο πρωτάθλημα της Superleague 2:
«Με ενοχλεί πολύ αυτό που συμβαίνει, χωρίς την παραμικρή οργάνωση. Δεν ξέρεις τι προγραμματισμό να κάνεις, δεν ξέρει ο προπονητής πως να διαχειριστεί το ρόστερ του, οι ποδοσφαιριστές κουράζονται μόνο με τις προπονήσεις».

Copyrights © footballleaguenews.gr - Supported by redpanda.gr