Αφιέρωμα με... μήνυμα

Η ΑΕΛ αναφέρθηκε στον προ 28 ετών πόλεμο των έξι ημερών.

Αφιέρωμα στη 16η Μαρτίου 1988 έκανε η ΠΑΕ ΑΕΛ, αφού συμπληρώθηκαν 28 χρόνια από την ποινή που επιβλήθηκε, γιατί ανιχνεύθηκε κωδεΐνη στον Γκεόργκι Τσίγκοφ. Η Ελλάδα κόπηκε στα δύο και ο τότε Υπουργός κατανόησε τη σκληρότητα του νόμου, με αποτέλεσμα να επιστραφούν οι τέσσερις βαθμοί και οι «βυσσινί» να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα, η ΠΑΕ ανέφερε:

«Ήταν 16 Μαρτίου του ολόχρυσου για την ΑΕΛ έτους 1988, όταν η σκληρότητα ενός νόμου μετατράπηκε σε αδικία απίστευτων διαστάσεων. 'Ετσι η κατασταλτική κωδεΐνη που ανιχνεύτηκε στα ούρα του Γκεόργκι Τσίγκοφ, έδωσε το δικαίωμα στον αθλητικό δικαστή Βασίλη Ανδρόνικο να εφαρμόσει κατά γράμμα το άρθρο 32 του ΚΑΠ, ταυτίζοντας την απονομή δικαιοσύνης με το άκρον άωτον της αδικίας.

ael

Οι 4 βαθμοί που αφαιρούνταν από την ΑΕΛ, αλλοίωναν κατά τρόπο εξωφρενικό το κατά γενική ομολογία πιο τίμιο πρωτάθλημα που διεξήχθη ποτέ στην Ελλάδα και ο παλλαρισαϊκός ξεσηκωμός το μεσημέρι της 16ης Μαρτίου ήταν ο μόνος δρόμος δικαίωσης των κατατρεγμένων.

Η Ελλάδα για 6 μέρες κόπηκε στα δύο και ο ήλιος της Δικαιοσύνης ξεπρόβαλε στον θεσσαλικό κάμπο για δεύτερη φορά μετά την εξέγερση του Κιλελέρ. Ο υπουργός κατανόησε τη σκληρότητα του νόμου που ο ίδιος είχε δημιουργήσει και άλλαξε το επίμαχο άρθρο, όπως αυτό ισχύει μέχρι σήμερα.

ael1

Ως συμπολεμιστές ή και απόγονοι εκείνης της εξεγερμένης γενιάς, αποτίουμε φόρο τιμής στους ανυποχώρητους μαχητές του Μάρτη του '88 και τους διαβεβαιώνουμε ότι το έπος τους θα μας καθοδηγεί για πάντα. H ΑΕΛ είναι ΙΔΕΑ και ανήκει καθ' ολοκληρίαν στον ΕΝΩΜΕΝΟ ΛΑΟ της και μόνο».

Last modified onΤετάρτη, 16 Μάρτιος 2016 18:15

1 comment

  • Κανιέμπα
    Κανιέμπα Τετάρτη, 16 Μάρτιος 2016 20:39 Comment Link

    Ημουν και γω εκεί...

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep